Wat is 4FREE?

4FREE is een online leeromgeving waarop leerlingen en studenten in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs aan de slag kunnen gaan met thema’s als de Tweede Wereldoorlog, vrijheid en onvrijheid, democratie en burgerschap. Onder elk van de 4FREE thema’s vindt u artikelen, video’s en interviews met bijbehorende opdrachten.

Online leeromgeving

De online leeromgeving van 4FREEwww.4free-now.nl –  is een interactieve website waarop leerlingen en studenten in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs aan de slag kunnen gaan met thema’s als de Tweede Wereldoorlog, vrijheid en onvrijheid, democratie en burgerschap. De online leeromgeving is ingedeeld in twee thema’s: Tweede Wereldoorlog en vrijheid & onvrijheid. Onder elk van deze thema’s zijn artikelen, video’s en interviews met bijbehorende opdrachten te vinden. De opdrachten hebben veelal als doel om een gesprek tussen jongeren op gang te brengen.

Docentenmagazine

Het 4FREE docentenmagazine is onderdeel van de online leeromgeving. Het docentenmagazine helpt om ‘zware’ onderwerpen als oorlog en onvrijheid op een interessante, veilige en effectieve manier in de klas te behandelen. Het magazine staat vol inspirerende voorbeelden waarin burgerschap en geschiedenis met elkaar verbonden worden. Het geeft concrete handvatten en voorbeelden om samen met leerlingen en studenten in de online leeromgeving aan de slag te gaan. Elk artikel bevat een directe link naar de verdieping op de website.

Het 4FREE docentenmagazine kan hier gratis besteld worden.

Colofon

Nationaal Comité 4 en 5 mei
Laura Dekker, Cristan van Emden

Regie en productie: video’s over vrijheid
Sara Kolster en Eefje Blankevoort

Regie en productie: video’s over de Tweede Wereldoorlog en dwangarbeid
Ronald van Vessem

Vormgeving + Techniek
Studio Parkers

Cookie toestemming
Om de gebruikerservaring te verbeteren gebruiken wij geanonimiseerde analytische cookies.